VÅR TRÄNING

MMA

Mixed Martial Arts är världens just nu snabbast växande sport. Kombinationen mellan olika kampsportstekniker har visat sig fantastiskt uppskattad både som sport och motionsform. Modern MMA är en egen stil som kombinerat det bästa från stilar som thaiboxning, karate, boxning, judo och BJJ.

Det är en kraftfull kombination av sparkar, slag, lås, kast, grepp och svep som kräver lika mycket hjärna som det kräver hjärta, styrka och kondition. Som träningsform är det tufft, roligt och extremt effektivt. Mixen av taktik, teknik, kondition och styrka gör att alla har något att lära och alla har något att tillföra. Träna sida vid sida med MMA-utövare som bl.a. Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och Reza Madadi.

Boxning

Dance like a butterfly, sting like a bee. Få citat har samlat boxningens essens så väl som detta. Allting handlar om rörelse, timing och teknik. Ett fåtal tekniker som går snabbt att lära sig men som tar en livstid att bemästra. Om ens det räcker.

På Allstars kan du glömma boxercise, här gäller teknisk sparring (utan kontakt) och ordentlig fys för att orka i ringen. Ett tufft och roligt sätt att komma i sitt livs form, eller grundplåten i en proffssatsning inom alla former av stående fight. Oavsett vilket så nöter alla samma sak och alla är välkomna.

GYM

På Allstars Training Center hittar du 250 kvm välutrustat gym för både styrka och kondition. Det finns flertalet löpband, crosstrainers, roddmaskiner och cyklar för att du skall kunna hålla flåset uppe. För styrketräning finns viktmaskiner från Life Fitness, mängder av fria vikter, hantlar, kettlebells, skivstänger och bänkar.

Allt du behöver för att ge kroppen en total genomgång. Gym ingår i alla medlemskort men man kan också välja teckna upp sig för att enbart använda gymmet. Vill du ha hjälp med någon maskin eller övning så är det bara att fråga. I receptionen kan du också boka PT, personlig träning med någon av alla våra instruktörer, en träningsupplevelse väl värd att unna sig.

Muay Thai

Muay Thai eller Thaiboxning är Thailands nationalsport. En kraftfull stil med sparkar, slag, knän, armbågar och clinchtekniker som kräver snabbhet, kondition, teknik och styrka. Muay Thai-tekniker är också ett viktigt inslag i MMA. Muay Thai lär dig kroppskontroll och hur du bygger spänst och explosivitet i musklerna samtidigt som du får dem att hålla länge.

Muay Thai är uppskattat som tävlingssport och passar också bra som motionsform då man enkelt kan anpassa nivån av kontakt. Det är snabbt, tufft och roligt att träna och kommer garanterat ge ordentliga resultat.

BRASILIANSK JIU JITSU

BJJ skapades under 1900-talets början i Brasilien av familjen Gracie. Grunden kommer från judo och jiu-jitsu men har utvecklats till att bli en egen stil som bygger på grepp, lås, kast och svep.

I början av 90-talet sattes turneringar upp för att bestämma vilken teknik som egentligen var bäst (en av dessa var UFC) och BJJ visade sig ofta besegra de flesta. Element från de stående teknikerna och BJJ kombinerades sedan till MMA. Vi tränar BJJ både i Gi (traditionell dräkt) och utan. Utan Gi benämner man ofta BJJ som Submission Wrestling eller SW vilket är detsamma som grappling. BJJ är mycket mångsidigt och maximerar rörlighet, styrka och kroppskontroll - tekniker som passar för alla.

Brottning

"Redan de gamla grekerna" kan man verkligen säga om brottning. Men brottning är äldre än så, faktiskt en av de äldsta kampsporterna man känner till. I princip alla kulturer har utvecklat någon form av brottning för tävling och kraftmätning.

Att genom kast, grepp och fasthållning övervinna sin motståndare kräver timing, teknik, kondition och styrka vilket och en extremt mångsidig träning för utövarna. Brottning innebär tuff och rolig träning för både flås och styrka. Rejäl träningsvärk utlovas.